معاون اجرایی آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س) به بیان آخرین وضعیت طرح جامع توسعه حرم مطهر به ویژه از ناحیه ضلع شرقی پرداخت و از تعیین تکلیف وضعیت خیابان ارم در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
کد خبر: ۱۱۹۶۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۱ 28 October 2015
به گزارش تابناک قم، محمدجواد جهانگیرزاده با تشریح آخرین وضعیت طرح جامع توسعه حرم مطهر کریمه اهل بیت(س) اظهار داشت: این طرح جامع چندی است که در دستور کار شرکت فجر توسعه به عنوان شرکت مشاور آستانه مقدسه قرار دارد که این شرکت در گذشته مشاور پروژه عظیم بلوار پیامبر اعظم(ص) بوده و تجربه خوبی در این گونه موارد دارد.

وی افزود: مطالعاتی که در این طرح انجام شده بر اساس مطالعات جمعیتی، اجتماعی و فرهنگی بوده است، به طوری که در افق سال 1420 هجری شمسی پیش بینی شده در طول سال جمعیتی بالغ بر 36 میلیون زائر حرم مطهر حضرت معصومه(س) باشند.

وی تعداد زائران کریمه اهل بیت(س) در طول سال را بین 17 تا 18 میلیون نفر اعلام کرد و گفت: بر اساس مطالعات طرح توسعه حرم حضرت معصومه(س) باید کل فضای حرم مطهر به 17 هکتار برسد.
معاون اجرایی آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س) یادآور شد: در حال حاضر کل فضای حرم مطهر شامل فضای مسقف و باز در مجموع 7 هکتار است و ما در افق سال 1420 باید 10 هکتار دیگر به فضاهای حرم اضافه کنیم که این مساله شامل مکان‌های زیارتی، فرهنگی، خدماتی و پشتیبانی می‌شود.

وی گفت: مجموع طرح توسعه میدان آستانه در ضلع شمالی و بافت تجاری آن و نیز ساماندهی بازارچه شیخان حدود 3 هکتار را شامل می‌شود.

جهانگیرزاده اضافه کرد: همچنین در طرح توسعه ضلع شرقی حدفاصل صحن فاطمی تا عمار یاسر که بست عمار یاسر نامیده خواهد شد و پارکینگ ضلع شرقی برای خدمات پشتیبانی زائر در آن قرار دارد شامل مهمانسرای حضرتی، موزه آستانه، محل نمایشگاه‌های آستانه و سرویس‌های بهداشتی و خدماتی است که پیش‌بینی شده مجموع مساحت آن 4 تا 5 هکتار باشد.

به گفته این مسئول، بزرگ‌ترین مانع در اجرای طرح توسعه ضلع شرقی حرم مطهر، خیابان ارم است که در طرح توسعه و مطالعات حرم مطهر تاکید شده اتصال بین صحن فاطمی و صحن امام رضا(ع) و شبستان امام خمینی(ره) برقرار شود، بنابراین مسدودشدن خیابان ارم قطعی است. البته با توجه به قولی که رئیس جمهور داده، امیدواریم طرح توسعه ضلع شرقی شامل صحن فاطمی و شبستان آن تا پایان سال 95 برای استفاده عموم به بهره برداری برسد بنابراین باید زودتر از این موعد، تکلیف خیابان ارم مشخص شود.

وی اضافه کرد: بر اساس صحبت‌هایی که شده و به خصوص جلساتی که با استاندار قم در زمینه طرح تفصیلی استان برگزار شده، قرار است در تراز همکف خیابان ارم، اتصال یادشده برقرار شود. از سویی در تراز منفی یک نیز اتصال شبستان زیرین به شبستان نجمه خاتون(س) را شاهد خواهیم بود. از این رو اگر بخواهند خیابان ارم حفظ شود باید در تراز منفی 2 باشد که اجرای چنین طرح و پروژه‌ای جای مطالعه و بررسی دارد؛ هر چند که تاکنون مانعی برای بازبودن این خیابان در تراز منفی 2وجود ندارد اما دستگاه‌های متولی باید مطالعات لازم را انجام دهند.

به گفته جهانگیرزاده، مابقی کسری مربوط به اتمام 17 هکتار به طرح توسعه در ضلع جنوبی در کنار خیابان شبستان مرتبط می‌شود. البته این خیابان یک خیابان اصلی نیست بلکه موقتی ایجاد شده تا عبور و مرور زائران و مجاوران با وسایل نقلیه شخصی و عمومی در آن انجام شود و کار متوقف نشود.

معاون اجرایی آستانه مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س) همچنین از افتتاح ساختمان جدید کتابخانه حرم مطهر واقع در طرح توسعه ضلع شرقی در آینده نزدیک خبر داد.

جهانگیرزاده تاکید کرد: فضاهای طراحی شده در طرح بزرگ ملی ضلع شرقی حرم شامل شبستان با زیربنای بالغ بر 8 هزار متر مربع، صحن با زیربنای حدود 9 هزار متر مربع، فضاهای سر پوشیده ورودی شبستان، رواق‌ها و راهروهای ارتباطی با زیربنای 8 هزار و 300 مترمربع و کتابخانه با زیربنای افزون بر 11هزار مترمربع در 4 طبقه است.

منبع: همشهری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :