مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل گفت: تعداد، تنوع و کیفیت کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل باید ارتقا یافته و وضعیت بهتری پیدا کند.
کد خبر: ۱۴۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۴ 16 March 2015

رباب عزیزخانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: خط مشی‌ای که ما در بحث کتاب و کتابخوانی و ارتقای فرهنگ مطالعه در پیش گرفته‌ایم با همکاری و مشارکت سایر نهادها توجه جدی به حوزه کمیت و کیفیت فعالیت‌ها است تا بتوانیم همه اقشار جامعه را با کتاب و کتابخوانی همراه و همسو کنیم.

وی با بیان اینکه ما در تعداد کتاب‌ها با برخی ضعف‌ها و نارسایی‌هایی روبه‌رو هستیم که در توسعه فرهنگ مطالعه از سنین خردسالی گرفته تا پیرزنان و پیرمردان باید این شرایط تغییر پیدا کند، گفت: ما از فرمانداری‌ها، سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی انتظار داریم تا در ارتقای وضعیت کتاب و کتابخوانی این مجموعه را همکاری کنند تا در کنار افزایش فضای فیزیکی کتابخانه‌ها امکان دسترسی به کتاب آن هم به شکل مفید و موثر فراهم آید.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل یادآور شد: در این مدت ما به این واقعیت دست پیدا کردیم که با توجه به گسترش شبکه‌های اجتماعی باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در همین شبکه‌های اجتماعی تبلیغ،‌ ترویج و نهادینه کنیم تا با معرفی کتاب از طریق این شبکه‌ها مخاطبان را به انگیزه و رغبت بیشتر برای انجام مطالعات سوق دهیم.

عزیزخانی بیان کرد: ما به صورت آزمایشی و با تلاش همکاران و دلسوزان این حوزه سعی داریم تا از طریق شبکه‌های اجتماعی کتاب‌‌ها و منابع ارزشمند را در این حوزه معرفی کرده و در کنار آن در قالب شبکه بلوتوث کتاب‌های جدید را به اعضا و افراد علاقمند معرفی کنیم.

این مسئول ادامه داد: ما به این نتیجه رسیدیم که در فضای متفاوت کتاب و کتابخوانی در عصر معاصر باید از ظرفیت‌ها، تجهیزات و امکانات مدرن در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم و از شبکه‌های مجازی و اینترنتی در این باب بهره ‌بگیریم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل تصریح کرد: درعین حال ما پاسدار حریم کتاب‌های کاغذی و ارج و قرب آن هستیم و هرگز حاضر نیستیم کتاب‌های کاغذی جای خود را به برخی از ابزارهای مدرن بدهد که در این راستا امانت دادن سهل و آسان کتاب به مردم را تبلیغ و ترویج می‌کنیم.

عزیزخانی افزود: هر خواننده کتاب باید خود مبلغ ارزشمند و محتوای غنی کتاب مورد نظر باشد که البته در این راستا نهاد کتابخانه‌های عمومی پیش از این طرح کتاب من را اجرا کرده و ما سعی داریم تا از طریق سیستم پیامکی و وبلاگ گردش کار را در این زمینه تسهیل کنیم.

وی عنوان کرد: این طرح از سال آینده با هدف معرفی کتاب‌های جدید، پرمحتوا و متناسب با ذائقه و خواسته مردم اجرا می‌شود که در این باب از عنایات و توجه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه قدردانی می‌کنیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل به خرید کتاب‌های متناسب با ذائقه مردم از طریق نیازسنجی‌های کتابداران اشاره کرد و یادآور شد: قرار است در یک همفکری و هم‌افزایی کشوری و استانی خرید کتاب‌های جدید به ویژه حمایت از نویسندگان استانی مورد توجه قرار گیرد که انتظار می‌رود با نیم درصد اعتباراتی که شهرداری‌ها به نهاد کتابخانه‌های عمومی پرداخت می‌کنند بخش عظیمی از این نارسایی‌ها، ضعف‌ها و کاستی‌ها برطرف شود.

عزیزخانی ادامه داد: قطعا ما با نیازسنجی‌هایی که توسط کتابداران انجام می‌دهیم به یک جمع‌بندی نهایی در خرید کتاب‌های جدید خواهیم رسید و قطعا ادامه فعالیت طرح کتاب من را به عنوان یک اولویت و نیازسنجی واقعی با محتوا و غنای بیشتر به انجام می‌رسانیم.

به گزارشخبرگزاری فارساز اردبیل، این مسئول در پایان سخنان خود گفت: شهرداری‌ها به صورت کامل این نیم درصد را پرداخت نکرده‌اند ولی با تاکید استاندار اردبیل، معاونان و برخی از مسئولان قرار است این نیم درصد در سال‌های آینده با افزایش درآمدهای شهرداری پرداخت شده تا نهاد کتابخانه‌های عمومی بتواند از این ظرفیت استفاده کند.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :