در دیدار رئیس سازمان دارالقرآن الکریم مطرح شد:
خواندن و نوشتن قرآن کریم با خط عثمان طه برای بسیاری از افرادی که می‌خواهند قرآن را آموزش ببینند دشوار است. در مسابقات بین المللی بهتر است این نکته جا بیفتد که اگر خطاطان هر کشوری خواستند برابر خط خوانا و زیبای خود، قرآن را بنویسند مانعی نباشد.
کد خبر: ۱۶۸۲۷۵
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴ 23 January 2016
به گزارش تابناک قم، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در دیدار مهدی قره شیخ‌لو رئیس دارالقرآن الکریم کشور، حجت‌الاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم و تعدادی از فعالان برجسته قرآنی اظهار داشت: خواندن و نوشتن قرآن کریم با خط عثمان طه برای بسیاری از افرادی که می‌خواهند قرآن را آموزش ببینند دشوار است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه خط نستعلیق، عروس خط‌هاست، گفت: در مسابقات بین المللی بهتر است این نکته جا بیفتد که اگر خطاطان هر کشوری خواستند برابر خط خوانا و زیبای خود، قرآن را بنویسند مانعی نباشد.

وی در بیان صفات ثبوتیه قرآن کریم گفت: خواندن قرآن کریم، آسان است ولی فهمیدن آن بسیار سخت است. قرآن، وزین و نفس‌گیر و دلپذیر است، به گونه‌ای که وقتی بر پیامبر نازل می‎شد آن حضرت احساس خستگی می‌کردند.

آیت‌الله جوادی آملی به بیان آثار سلبی قرآن کریم پرداخت و تاکید کرد: قرآن کریم، سبک و بی‌مغز و خفیف و دشوار نیست. قرآن سنگین است ولی دشوار نیست و آسان است ولی سبک نیست. بنابراین چنین کتاب دلپذیر را بچه‌ها می‌فهمند و می‌پذیرند، اما با خط عثمان طه به زحمت می‌فهمند و می‌خوانند.

این مرجع تقلید با اشاره به ادعای سعودی‌ها که در چاپ قرآن کریم، خود را برتر می‌دانند، اظهار داشت: آنها چون به حرمین شریفین نزدیک هستند و قرآن چاپ می‌کنند، خود را به آنها وابسته می‌دانند، در حالی که دستشان خالی است.

مفسر بزرگ قرآن کریم تصریح کرد: قرآن ترجمه شده با زبان فارسی در کتابخانه مدینه موجود است و باید این را جا انداخت که هر ملتی می‌تواند قرآن کریم را طبق زبان و فرهنگ خود نگارش کند، به گونه‌ای که خواندن آن یکی باشد.

در ابتدای این دیدار مهدی قره شیخ‌لو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور و حجت‌الاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گزارشی از فعالیت‌های قرآنی ارائه کردند.

چاپ 16 میلیون جلد قرآن در 30 سال گذشته
 
در ابتدای این دیدار رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، گزارشی از سه دهه فعالیت این دفتر ارائه کرد و اظهار داشت: دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن از سال 1364 رسما فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون خدمات گسترده‌ای ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه در طول سه دهه گذشته 401 هزار و 666 جزء قرآن تصحیح شده است، گفت: 60 مصحح قرآن در این دفتر مشغول فعالیت هستند که این افراد از بین قاریان و حافظان قرآن و افرادی که در رشته‌های علوم قرآن تحصیل کرده‌اند، انتخاب شده‌اند.

قره شیخ‌لو گفت: برای تصحیح یک جلد قرآن، یک میلیون حرف و حرکت را باید با چشم کنترل کرد تا اشکالی در چاپ به وجود نیاید.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 378 هزار و 300 اشکال قبل از چاپ در 30 سال گذشته گرفته شد، تصریح کرد: در سه دهه گذشته 8 هزار و 749 مجوز چاپ و نشر قرآن کریم با تیراژ 160 میلیون جلد صادر شده است.

به گفته رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، برای افرادی که در بخش تصحیح قرآن کریم فعالیت می‌کنند دوره‌های مختلف آموزشی در نظر گرفته شد.

وی از انجام تحقیقات گسترده بر روی علامت گذاری و کتابت قرآن کریم خبر داد و افزود که بخشی از این تحقیقات منتشر شده و بقیه آنها امسال در قالب کتاب منتشر می‌شود.

قره شیخ‌لو گفت: خدمات خوبی در 30 سال گذشته توسط دفتر دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن انجام شده و مصححان بدون اسم و با مظلومیت خاصی این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :