اجرای طرح خانه و مدرسه با کمک سازمان ملل و برای مقابله با رشد آسیب های اجتماعی و مصون سازی کودکان در برابر اعتیاد روز سه شنبه در یک مدرسه و مهدکودک مازندران آغاز شد .
کد خبر: ۱۸۲۵۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۲ 16 February 2016

به گزارش تابناک مازندران، مدرسه شهید ابراهیم نوبر و مهدکودک نسترن شهر ساری محل اجرای این طرح هستند ، طرحی که اداره کل بهزیستی مازندران با مشارکت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل موسوم به ' یو ان او دی سی UNODC و همکاری آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرا می کند.


مسئول دفتر پیشگیری از اعتیاد اداره کل بهزیستی مازندران در حاشیه آغاز اجرای این طرح در مدرسه شهید نوبر گفت : اجرای این طرح را در حال حاضر هشت مربی آموزش دیده بر عهده دارند.


شقایق ملک زاده افزود : این مربیان که از ادارات کل آموزش و پرورش ، بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند سال گذشته در دوره شش ماهه آموزشی که سازمان ملل در تهران برگزار کرد شرکت کردند تا آمادگی لازم را برای اجرای طرح پیدا کنند.


وی که به عنوان مربی از مازندران در آن دوره شرکت داشت ، گفت : پس از اجرای پایلوت این طرح در 10 مدرسه تهران ، طرح در مدرسه شهید نوبر ساری برای کودکان پایه اول دبستان و پیش دبستانی و در مهدکودک هم برای تمامی کودکان حاضر اجرا می شود.


او افزود : در این طرح کودکان به همراه والدینشان در کلاس های آموزشی که به مدت هشت هفته و هر روز سه ساعت برگزار می شود شرکت می کنند .


ملک زاده گفت : در این کلاس های آموزشی در قالب عملی و غیرمستقیم از طریق یکسری فعالیت های جذاب و انواع سرگرمی مورد علاقه کودکان ، آموزش های لازم با حضور اعضای خانواده و مربیان به آنها داده می شود.


وی هدف از اجرای این طرح را پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانست و افزود : در اجرای این طرح افزایش مهارت زندگی برای کودکان و افزایش مهارت های فرزندپروری برای خانواده ها در دستور کار قرار دارد .


وی ادامه داد : شاید 30 سال پیش مقابله بهترین راهکار برای مبارزه با اعتیاد بود و حتی تا چند سال پیش هم بر کاهش متوازن عرضه و تقاضا تاکید داشتیم ، اما به دلیل آسیب های جدی حوزه اعتیاد ، بحث کاهش تقاضا اهمیت بیشتری دارد چرا که توزیع مواد مخدر آن قدر سودآور است که کسی از آن چشم پوشی نمی کند.


برنامه خانه و مدرسه را سال 1988 میلادی خانم ' لین مک­دونالد ' پروفسور تحقیقات اجتماعی طراحی و تدوین کرد.


این برنامه مبتنی بر شواهد و متشکل از گروه خانواده ­هاست که با هدف ارتقای انعطاف پذیری کودکان در مقابل عوامل خطر و همچنین توانمندسازی والدین جهت ایفای هرچه بهتر نقش خود به عنوان اولین منابع پیشگیری اولیه از مصرف مواد طراحی و تدوین شده است.


این برنامه که شامل فعالیت هایی با هدف حمایت از ارتباط مثبت و موثر میان والدین و فرزندان و توانمند سازی والدین در خصوص راهبردهای مثبت فرزند پروری است ، هشت هفته­ای در مدرسه اجرا می شود.


طراح این برنامه معتقد است که با وجود ارتباط و تعامل مثبت و مؤثر میان والدین و مدرسه ، کودکان کمتر در معرض افت تحصیلی ، سؤمصرف مواد مخدر ، بزهکاری، رفتارهای ضد اجتماعی ، مشکلات روحی و روانی و دیگر آسیب های اجتماعی قرار می گیرند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :