کد خبر: ۳۳۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۹ 11 May 2015
روزنامه آرمان نوشت:

روز گذشته معاون اجتماعی ناجا درباره فعالیت‌های گشت‌ ارشاد در نمایشگاه بین‌المللی کتاب امسال گفت: «در ورودی‌های نمایشگاه کتاب، گشت‌های ارشاد حضور دارند».

هرساله همزمان با آغاز نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مأموران گشت ارشاد در ورودی‌های مصلای تهران حاضر شده و به برخی مراجعه‌کنندگان به نمایشگاه تذکر می‌دهند. با فرارسیدن فصل تابستان یا مناسبت‌هایی مانند برگزاری نمایشگاه کتاب، جشنواره فجر و... هشدارهای پلیس هم برای آمدن دوباره گشت‌های ارشاد جدی‌تر می‌شود. گشت ارشاد یکی از موضوعاتی است که همواره با چالش‌هایی همراه بوده است. برخی بدون آنکه مبنا را نشانه بگیرند، منتقد شیوه اجرای طرح هستند و می‌گویند این‌گونه طرح‌ها فایده‌ای ندارد.

برخی نیز موافق آن هستند و چنین طرح‌هایی را موجب ایمنی بیشتر جامعه می‌دانند. سال 85 بود که «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» براساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تحت عنوان «طرح جامع عفاف» از سوی نیروی انتظامی اجرا شد. درست تابستان همان سال بود که مردم شاهد حضور ون‌های سبزرنگی بودند که عبارت «گشت ارشاد» روی آن دیده شد. تابستان سال 89 گشت‌های ارشاد تغییر نام دادند چرا که مسئولان انتظامی می‌خواستند موضوع ارشاد را کلان‌تر از این بحث ببینند.

 طرح امنیت اجتماعی با جدیت بیشتر 

دو روز پیش سخنان حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی کشور در یاسوج روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت که طرح‌های امنیت اجتماعی با جدیت بیشتری در سال جاری ادامه می‌یابد. او تاکید کرد که امسال با هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی و دیگر نیروهای امنیتی رضایت‌مندی مردم در زمینه برقراری امنیت اجتماعی پایدار بیش از پیش حاصل خواهد شد.

 طی این سال‌ها درباره گشت‌های سبزرنگ ارشاد حرف‌های بسیاری زده شده و موافق و مخالف مباحثی مطرح کرده‌اند. موضوعی که بازتاب‌هایش نزد مردم موجب شده تا رئیس‌جمهوری نیز بارها در این زمینه وارد شود. دکتر روحانی پیش‌تر نیز در همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران ناجا تاکید کرده بود: «برخی به ما ایراد می‌گیرند که این دولت بنا بود دولت پلیسی نباشد و فضای امنیتی را کم کند، [می‌گویند] پس چرا بودجه نیروهای مسلح را افزایش می‌دهد؟ اما یادمان باشد امنیت جامعه و امنیتی کردن جامعه دو مقوله دیگر(متفاوت) است. برای امنیت باید هزینه کرد». البته سال گذشته نیز روحانی در جمع نخبگان استان خراسان‌رضوی تاکید کرد: «حجاب با ون درست نمی‌شود». این صحبت‌های رئیس‌جمهوری در حالی در همایش‌ها و دیدارهای مختلف عنوان می‌شود که «حجاب» و «بدحجابی» از موضوعاتی است که در یک دهه گذشته محل چالش نهادها، مسئولان و طیف‌های مختلف صاحب‌نظران قرار گرفته است.

گروهی از نمایندگان مجلس، روحانیون و برخی از تشکل‌ها معتقدند که برای رسیدگی به وضعیت حجاب باید برخوردهای فرهنگی را جایگزین آن کرد.  البته فرمانده سابق نیروی انتظامی هم پاسخی به اظهارات رئیس‌جمهوری داشت. اسماعیل احمدی‌مقدم در دفاع از عملکرد پلیس، گفت: «ما در اولویت اقدامات فرهنگی بر انتظامی تردیدی نداریم و اینکه حل مشکل عفاف و حجاب به علما و نخبگان سپرده شود را کار شایسته‌ای می‌دانیم، چرا که این جمع وظیفه فرهنگی دارند نیروی انتظامی در چارچوب قانون وظیفه خود را در قبال عفاف و حجاب انجام می‌دهد».

 امسال هم گشت‌ ارشاد در نمایشگاه کتاب حضور دارد

با وجود این، به نظر می‌رسد در نمایشگاه کتاب امسال هم شاهد حضور گشت ارشاد هستیم. روز گذشته معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه امسال هم گشت‌ ارشاد در نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور دارد، گفت: اصولا گشت‌های ارشاد، صیانت از شأن و منزلت زنان و مردان کشورمان را بر عهده دارند و ویترین کشور اسلامی در آئینه حجاب نمایان می‌شود.

سعید منتظرالمهدی افزود: خوشبختانه مردم از تذکرها و ارشادات لسانی همکاران ما در گشت ارشاد، تمکین می‌کنند تا جایی که آمارها نشان می‌دهد بعد از یک بار تذکر لسانی و بار دوم اخذ تعهد کتبی، دیگر شاهد بی‌حجابی یا بدحجابی از سوی افراد نیستیم.

معاون اجتماعی ناجا گفت: هر جا که لازم باشد نیروهای ارشادی گشت ارشاد حضور دارند که در حال حاضر با توجه به برگزاری نمایشگاه کتاب و با توجه به لزومی که احساس می‌شد، از حضور گشت‌های ارشاد در داخل سالن‌های برگزارکننده و مبادی ورودی نمایشگاه بین‌المللی کتاب استفاده کرده‌ایم. مهر نوشت؛ همچنین علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نحوه برخورد نیروی انتظامی برای پایداری حجاب در جامعه گفت: نیروی انتظامی تا جایی که بتواند و بداند کاری درست است، آن را به نحو احسن اجرا می‌کند.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :