"مقصود فراستخواه" جامعه شناس و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه توسعه بسته ای اجتماعی است،‌بیان کرد:سرمایه های فرهنگی و اجتماعی اگر در جامعه بسط و پایداری پیدا کنند ، ارزش افزوده ملی به همراه خواهند داشت.
کد خبر: ۵۹۷۴۰۷
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲ 28 April 2018

پیرامون برگزاری سلسله نشست های هیات اندیشه ورز استان جلسه سخنرانی "دکتر مقصود فراستخواه" جامعه شناس و استاد دانشگاه با موضوع "توسعه و فرهنگ" در سالن کنفراس اداره کل مدیریت بحران استانداری يزد برگزار شد.
فراستخواه جامعه شناس و سخنران نشست هیات اندیشه ورز استان با اشاره به آيات تلاوت شده از قرآن كريم در آغاز اين جلسه اظهار داشت: ایمان،عمل صالح و صبر ارزش هایی مهم برای انسان هستند و در عبور از پوچ گرایی های جامعه تاثیر بالایی می گذارند.
وی افزود:مطالعه تاریخ ایران نشان میدهدكشور هر زمان از نظر عرضی وسیع شد و یا مذهب,آئین,فرقه یا مواردی از این حیث خواست به تنهایی حاکمیت کند ایران پیشرفت نكرده است.
فراستخواه اظهار داشت:گفت و گو ایجاد تفکر میکند و پرسشگری خود نوعی از دانایی است و ما میتوانیم از پرسش های یکدیگر به موضوعات و مفاهیم جدید برسیم.
سخنران نشست هیات اندیشه ورز در ادامه یادآورشد:توسعه یک بسته اجتماعی است و با همه ابعاد محقق می شود و نمیتوان با تقویت یک قسمت تحقق آن را میسر ساخت.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت:جامعه ایران مبتنی بر چهار سرمایه فیزکی و مادی,انسانی,فرهنگی و اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد:سرمایه های اجتماعی بهترین نوع سرمایه برای یک جامعه هستند كه اگر بسط و پايداري پيداكنند،ارزش افزوده ملي به همراه خواهند داشت.
به عقیده او :بايد بتوانيم زمينه رشد انديشه هاي نو و ايفاي نقش براي صاحبان ايده را در كشور فراهم كنيم تا از خروج نخبگاني كه در كشور پرورش يافته اند جلوگيري شود،ما در اين سال ها با ترك ايران از سوي انديشمندان توانمندي روبرو شده ايم كه اين امر بر فرآيند توسعه اثرات خوبي ندارد.
به گفته او: برای بررسی تحولات جامعه و رسیدن به راهکارهایی برای حل مسائل و مشکلاتش نباید گرفتار تقدیرگرایی و تحلیل‌های محض تاریخی شویم. جامعه در حال تغییر است و منتظر نمی‌ماند که آیا این تحلیل‌های فلسفی می‌توانند برای او زیست اخلاقی را در پی داشته باشند یا خیر.
فراستخواه بيان كرد: شواهد بسیاری در تاریخ ایران وجود دارد که نشان‌دهنده نقش مهم و ظرفیت‌های بالای استفاده از کنشگران اجتماعی در رسیدن به خواسته‌های جماعت‌گرایی و جامعه مدنی است. در بسیاری از لحظه‌های تاریخی، جامعه ایران خودستیز بوده و با خودش درگیر است. برای همین است که منافع خود را به‌طور مدام از بین می‌برد. جامعه باید سازماندهی درون‌زا داشته باشد.
«مقصود فراستخواه» جامعه شناس و سخنران نشست هیات اندیشه ورز استان يزد اظهار داشت: نکته ای که لازم است  بدان توجه شود؛ مساله «زوال سرمایه های اجتماعی» در ایران است و بررسی ها نشان می دهد که در جامعه ما به واقع سرمایه های اجتماعی بحث انگیز شده اند و مشکلاتی در اعتماد تعمیم یافته وجود دارد و  ارتباطات ما محدود شده است كه نيازمند بازيابي مي باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :